Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Coating C9/C54
Inwendige coating C9/C54

De laatste jaren heeft de verplichting om oplosmiddelen terug te dringen, dan wel te vervangen de samenstelling van verven en lakken sterk beïnvloed. Steeds meer verven en lakken worden geproduceerd op watergedragen basis. Dit heeft uiteraard ook zijn weerslag op de verpakkingen.

De conventionele, inwendig blanke, blikverpakkingen zijn niet meer toereikend en derhalve hebben wij standaard in ons assortiment een nog immer uitbreidend aanbod aan inwendig gecoate blikverpakkingen en kunststofverpakkingen opgenomen. Onze inwendige coatings zijn van een dermate excellente kwaliteit dat steeds meer afnemers kiezen voor gecoate blikverpakkingen in plaats van kunststofverpakkingen. Zowel cilindrische bussen tbv verfprodukten als rechthoekige bussen tbv vloeistoffen zijn met inwendige coating leverbaar. Uiteraard zijn ook conische pails en bussen met een coating leverbaar.

De inwendige coatings zijn te leveren in verschillende samenstellingen, daar niet ieder type coating geschikt is voor ieder vulgoed.
De meest voorkomende coating is de C9/C54, welke ingezet wordt voor puur watergedragen lakken. Voor watergedragen produkten waarin oplosmiddelen verwerkt zijn, wordt over het algemeen de C222/C221 coating ingezet. Deze coating is echter niet altijd geschikt voor puur watergedragen produkten zoals bv. muurverven.

Uiteraard worden er nog steeds nieuwe type coatings ontwikkeld. Ook de sluitingen en de uitvoeringen van de blikverpakkingen worden aangepast aan de verpakkingseisen die de veranderde recepturen met zich meebrengen. Onder andere bij de rubriek nieuws op deze site kunt u daarvan voorbeelden van zien.

Indien u een produkt afvult, waarvan u niet zeker bent of dit in een gecoat blik verpakt dient te worden, of welke coating geschikt zou zijn, neemt u dan contact met ons op voor advies. Het is echter altijd raadzaam om de resistentie van uw product ten opzichte van de verpakking te testen alvorens op de markt te brengen.

Inwendige coatings voor blikverpakkingen ≡ Hildering Packaging