Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Ronde vloeistofbussen
Ronde vloeistofbussen

Vloeistofblikken hebben aan de bovenzijde een vulgat in de platte kap. Het zijn blikverpakkingen die geschikt zijn voor vloeibare vulgoederen met een lage viscositeit, zoals oplosmiddelen, verdunningen, beitsen en reinigingsmiddelen. Daarnaast zijn vloeistofblikken zeer geschikt voor transport en opslag van gevaarlijke stoffen en hebben vaak een UN keur. Vloeistofbussen zijn leverbaar in een ronde en rechthoekige uitvoering (zie verder onze brochure rechthoekige vloeistofblikken). Ronde vloeistofblikken zijn allemaal cilindrisch van vorm, dat wil zeggen dat de romp recht is en dus niet taps toeloopt. Inwendig gecoate vloeistofblikken komen niet veel voor, maar zijn wel leverbaar.

Specificaties

De diameter is het meest bepalend voor ronde vloeistof blikverpakkingen. Van verschillende inhoudsmaten hebben wij meerdere afmetingen in ons programma, afgestemd op de behoefte van de lokale markt. In onderstaand overzicht geven wij de mogelijkheden aan. Buiten de standaard inhoudsmaten zijn nog vele andere inhoudsmaten mogelijk.

Kleine ronde vloeistofblikken zonder draagoor

 • Inhoud 125 ml, 250 ml, 500 ml, 1 L
 • Dopgat Ø 24 mm - 32 mm - 42 mm REL of DIN
 • Kunststof doppen in verschillende kleuren en uitvoeringen
 • UN keur vanaf 250 ml mogelijk
 • Inwendige coating mogelijk
 • Offset drukken mogelijk (digitaal drukken in voorbereiding voor 500 ml en 1 L)
 • TDW-teken mogelijk
 • Op aanvraag is ook een metalen schroefdop mogelijk

In grotere inhoudsmaten met draagoor zijn de volgende inhoudsmaten meest standaard

 • Inhoud 2,5 L, 3,78 L, 5 L, 10 L
 • Dopgat Ø 42 mm DIN
 • Kunststof doppen in verschillende kleuren en uitvoeringen
 • UN keur mogelijk
 • Inwendige coating mogelijk
 • Offset drukken mogelijk

Grote inhoudsmaten met metalen draagoor

 • Inhoud 20 L, 28 L
 • Dopgat Ø 57 mm DIN
 • Kunststof doppen in verschillende kleuren en uitvoeringen
 • UN keur mogelijk
 • Inwendige coating mogelijk
 • Offset drukken mogelijk
 • Stapelbaar

Ronde vloeistof blikverpakkingen met metalen schroefdop

 • Inhoud 20 L, 25 L
 • 2" schroefdop
 • Ontluchting gat ¾ " mogelijk
 • Beweegbaar metalen draagoor
 • UN keur mogelijk
 • Inwendige coating mogelijk
 • Stapelbaar

Assortiment

Wij hebben een breed assortiment ronde vloeistofblikken. Per inhoudsmaat zijn meestal verschillende afmetingen mogelijk. Het vulgat kan in diameter variëren. De combinatie vulgat en het type dop bepalen mede het UN keur. Ronde vloeistofblikken zijn verkrijgbaar vanaf 100 ml t/m 28 liter. Vanaf 2,5 liter zijn de vloeistofblikken standaard voorzien van een draagoor (kunststof of metaal) om het schenken en dragen te bevorderen. In verschillende afmetingen is de onderzijde “necked in”, waardoor in stapelbaarheid wordt voorzien.

De diameter in combinatie met de hoogte zijn bepalend voor de inhoudsmaten. De meest standaard diameters zijn in de tabel opgenomen. Ronde vloeistofblikken zijn reeds verkrijgbaar in een UN gekeurde uitvoering vanaf inhoudsmaat 250 ml. Ronde vloeistof bussen worden, afhankelijk van de gebruikersmarkt, met name in de kleinere inhoudsmaten, tot en met 1 liter ingezet. Bij de grotere inhoudsmaten is het efficiënter stapelen van de rechthoekige vorm meestal te prefereren boven de ronde vorm. In de inhoudsmaten boven 20 liter is de ronde vorm juist weer interessant vanwege de grotere robuustheid die gegenereerd wordt door de vorm en de blikdikte.

Dopgat en sluitingen

REL dopgat
REL dopgat

DIN dopgat
DIN dopgat

In feite zijn er 2 type sluitingen – met kunststof dop en met metalen dop. Kunststof doppen zijn er in vele variaties en in meerdere kleuren, De doppen kunnen volledig uit kunststof geproduceerd zijn, dan wel in combinatie met een aluminium seal. Het vulgat kan DIN of REL zijn. Het verschil is dat bij REL het gat naar buiten toe omgekraald is, zodat er als het ware een opstaand kraagje ontstaat. Dit type dopgat is ontwikkeld om de leegbaarheid (immers dopgat staat naar buiten) te stimuleren. Momenteel is REL de meest gebruikte vulgatopening.

Kunststof doppen
Kunststof dopsluitingen

Kunststof doppen kunnen uittrekbaar (balgdop) of een schroefdop variant zijn. Balgdoppen verdwijnen in de bus en worden naar buiten toe uitgetrokken en van een schenktuit voorzien. Deze doppen bevorderen de stapelbaarheid van de vloeistofblikken. Schroefdoppen zijn vaak in combinatie met een Kind Veiligheidscertificaat en worden veel in consumentenmarkten ingezet. Doordat de schroefdoppen boven de platte kap uitsteken, is stapelen op een pallet lastig.

Alle type kunststof doppen zijn geschikt om na opening goed te hersluiten. Kunststof doppen kunnen prima met de hand aangebracht worden. Bij grote afvulsnelheden en eenheden worden kunststof doppen soms machinaal aangebracht. Voor middelgrote charges hebben wij een speciale doppendrukker ontwikkeld om de effectiviteit te bevorderen.

Metalen schroefdop

Ronde vloeistofbussen met metaaldop
Ronde vloeistofbussen met metalen schroefdop

Metalen schroefdoppen worden vooral ingezet wanneer agressieve vulgoederen worden afgevuld die zich niet goed verhouden met kunststof (sluitingen). Ook voor laboratorium doeleinden wordt de metalen schroefdop veel ingezet. De doppen zijn handmatig prima te verwerken en te hersluiten. In de inhoudsmaten vanaf 15 liter zijn ronde vloeistofbussen ook te leveren met een platte metalen schroefdop (Tri-Sure® sluiting).

Markten

Ronde vloeistofblikken worden met name ingezet voor het verpakken van Car Refnish producten, verdunningsmiddelen, houtbeschermingsproducten, oplosmiddelen en vloeibare chemische stoffen. Wij hebben met de Hildering 2-K Verbindingsring een verpakkingslijn opgebouwd waarin ronde vloeistofblikken een belangrijke rol vervullen als B-component verpakking. Verdere informatie staat in onze brochure Hildering 2-K Verbindingsringen.

Wanneer een product op kleur gemaakt moet worden is door het kleine vulgat dit type blikverpakking minder geschikt dan de blikverpakkingen met een afneembaar deksel.

Bedrukken

Bedrukken
Ronde vloeistofblikken bedrukken

Het etiketteren van ronde vloeistofblikken kan vrij snel en eenvoudig gebeuren, doordat de vorm van de romp cilindrisch is en een hengsel ontbreekt. Bij grotere aantallen is offset drukken een zeer goede oplossing om optimaal te communiceren. De aantallen waar dit mogelijk is, zijn op aanvraag beschikbaar. Het drukken in kleinere aantallen (reeds vanaf 2 pallets) door middel van digitale druktechniek is momenteel alleen mogelijk in de 500 ml en 1 liter inhoudsmaten. Verdere informatie vindt u op de pagina over de Hildering Colour Can.

Beschermen buitenzijde

Coating buitenzijde
Coating buitenzijde vloeistofblikken

Wanneer vulgoederen in een vochtige omgeving worden opgeslagen en verwerkt, is een extra aflak aan de buitenzijde van de blikverpakking aan te raden. Wij kunnen daartoe een transparante of een goud aflak aanbrengen op de kwetsbare delen (bodem en bovenkap), zodat eventuele roestvorming wordt uitgesloten.

Download brochure

Productbrochure ronde vloeistofbussen

Sluitingen

Ronde vloeistofblikken tot 28 L ≡ Hildering Packaging