Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Plamuurblikken

Plamuurbussen
Plamuurblikken

Plamuurblikken worden veel in de schadeherstel­markt gebruikt. Door het verdiepte deksel van deze blikverpakking, kan een tube met verharder, handschoenen en een spatel gelegd worden, met vaak daar over heen een kunststof kap. Het plamuurblik is volledig randloos en het dik pasteuze product kan gemakkelijk uit de verpakking verwerkt worden. De inhoudsmaat begint bij 320 ml en loopt tot 2 liter. Er zijn twee typen plamuurblikken: de 3-delige en de diepgetrokken blikken.

3-delig plamuurblik

Het 3-delig plamuurblik kenmerkt zich door een brede opening en geen rand in het blik. Hierdoor kan de plamuur gemakkelijk met een plamuurmes uit het blik gehaald worden. Sommige 3-delige plamuurblikken (diameter 99 mm) kunnen extra gesloten worden door middel van een spanring om het deksel. De spanring is handmatig te openen en te sluiten. Ook zijn in sommige diameters deksels te leveren met een compound.

Diepgetrokken plamuurblikken

Diepgetrokken plamuurblikken
Diepgetrokken plamuurblikken

De romp van diepgetrokken plamuurblikken bestaat uit één deel, en wordt uit één strookje blik getrokken. Daardoor gaat de bodem naadloos over in de romp, en is er in de romp zelf ook geen lasnaad. Het deksel is verdiept en er kan ook een kunststof kap geleverd worden om verharders te plaatsen. Deze verpakking is door het ontbreken van naden, zeer geschikt voor dunne, agressieve vulmiddelen.

Doordat deze plamuurblikken worden diepgetrokken, is slechts een deel van de romp te bedrukken.

Wasblikken

Blikken met oversluitdeksel
Blikken met oversluitdeksel

Wasblikken zijn los oversluitende blik verpakkingen. De blikken hebben een zeer consument­vriendelijk open- en sluitgemak. Wasblikken worden met name gebruikt voor dik pasteuze vulgoederen. De toepassingen zijn zeer uiteenlopend: van cosmeticaproducten tot (bijen)boenwas en van diervoeder tot schoensmeer.

Om de inzetbaarheid te verhogen, hebben wij een variant in het assortiment waarbij een extra nok aan de bovenzijde van de romp voor extra dichtheid zorgt en het deksel op de romp 'geschroefd' wordt. De los oversluitende blikverpakking leveren wij in vele inhoudsmaten en in verschillende hoogtes (van zeer laag tot hoog). Er zijn twee uitvoering: geperst of gelast.

Geperste uitvoering

Geperste blikken met oversluitdeksel
Geperste blikken met oversluitdeksel

De romp bestaat uit één deel, dus er is geen naad op de bodem en de romp. Dit is een techniek die beperkt is tot bepaalde afmetingen, met name de kleinere afmetingen. Door het ontbreken van de naden is deze blikken verpakking geschikt voor vloeibare en meer agressieve vulgoederen.

Gelaste uitvoering

Gelaste blikken met oversluitdeksel
Gelaste blikken met oversluitdeksel

De romp is gelast en de bodem is gefelst aan de romp. Samen met het deksel is dit dus een 3-delig wasblik. Met name de grotere inhoudsmaten bestaan uit 3 delen.

Download brochure

Productbrochure plamuur- en wasbussen
Plamuurbussen en wasblikken ≡ Hildering Packaging