Hildering Innovations

Voor de verf- en chemische industrie

Hildering Testlab
Hildering Testlab

In het Hildering Testlab worden al onze verpakkingen getest op relevante kwaliteitsaspecten. Er wordt gekeken of de producten voldoen aan de gestelde eisen en aan de milieuregelgeving.

Testen die wij uitvoeren zijn:

  • Resistentie test: is de gekozen verpakking goed genoeg om het vulgoed te verpakken.
  • Corrosie test: bijvoorbeeld vulgoed in combinatie met inwendige coating.
  • Migratie test: blijft het vulgoed in de verpakking of verdampt het. Dit kan een periode van enkele maanden in beslag nemen.
  • Lekkage test: is het vulgoed niet te vluchtig voor een bepaalde verpakking? Deze test wordt gedaan in een bak met water. Aan de gesloten verpakking wordt een luchtslang gemonteerd, de verpakking wordt onder water gedompeld, en dan wordt gekeken bij hoeveel bar er lekkage (luchtbelletjes) ontstaan. Ook een luchtdichtheidsproef wordt uitgevoerd door lucht te pompen in de verpakking.
  • Het bepalen van de afblaaswaarde van een verpakking is een belangrijke test, waarvan de waarde wordt gemeten door in een gesloten verpakking lucht te pompen en dan vast te stellen bij welke druk het deksel van de verpakking ‘afkomt’.
  • Valtesten: voor UN keuringsrapporten zijn bepaalde ‘valvoorschriften’. Bijvoorbeeld bij UN keur Y1.2 kan de verpakking inclusief vulgoed van 1m20 vallen zonder open te breken. De valtesten gebeuren volgens de UN wetgeving op een aantal voorgeschreven manieren (bijvoorbeeld op de onderkant - zijde of op de bovenkant - zijkant). Niet alle verpakkingen hoeven te voldoen aan een voorgeschreven UN valtest, maar kan wel van belang zijn voor onze klant. De valtesten vinden plaats door de verpakking op een stalen plaat te laten vallen, gevuld met water (voor vloeistoffen) of zand (voor vaste vulgoederen).
  • Gebruiker testen: wat gebeurt er als een verpakking wordt geopend en daarna weer gesloten? Gaat dit gemakkelijk? Is de verpakking dan nog steeds dicht? Wat gebeurt er met de verpakking in een schudmachine?

Naast het testen van verpakkingen, worden in het Hildering testlab uiteraard onze innovatieve producten ontwikkeld en getest. Ons testlab is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsvoering.

Hildering Testlab voor verpakkingen ≡ Hildering Innovations