Hildering Packaging

Industrial Packaging

Pails, Emmers of Hobocks, hoe je ze ook noemt, wat ze gemeen hebben, is dat de grote hoeveelheid vulgoed snel moet kunnen worden afgevuld en snel kan worden verwerkt.

Deksel met spanring
Deksel met spanring
Lipdeksel
Lipdeksel

Ideale sluitingen zijn deksels en spanringen, deze zijn snel te openen, zodat de gebruiker direct aan het werk kan. Wanneer het blik nog niet geheel leeg is, kan deze weer gesloten worden en ook weer getransporteerd worden. Ideaal dus voor het bijkleuren van verven en coatings, maar ook voor het snel uitschenken van vulgoederen (bijvoorbeeld voor vloercoatings).

Het grote nadeel is echter dat de deksel/spanring voor de afvuller/supply chain, een heel arbeidsintensieve sluiting is. Voor de supply chain is de lipdeksel sluiting ideaal: snel en machinaal te sluiten. Voor de gebruiker is de lipdeksel een bijzonder lastig te openen sluiting.

Verkoop en marketing hebben als voornaamste doelstelling: een zo gebruikersvriendelijke sluiting: snel te openen en ook weer te hersluiten. Supply chain wenst een automatisch en snel te sluiten deksel. Iedereen weet dat deze twee wensen tot nog toe niet te verenigen zijn.

Spanring met veer
Pail 2.0: Spanring met veer

Wij hebben na lang zoeken en experimenteren de ideale oplossing gevonden. Door middel van een aandrukplaat, kan een deksel/spanring op de verpakking gesloten worden, zonder de spanring te openen. Een kleine veer in de spanring heeft deze revolutionaire oplossing mogelijk gemaakt.

Dat nu zowel verkoop/marketing als de supply chain een ideale verpakking heeft, is dusdanig revolutionair dat er een nieuwe generatie pails is ontstaan: Pail 2.0. De deksel en spanring sluiting, kunnen na openen met de hand weer hersloten worden, ideaal voor tinting dus.

Hoe werkt het?

Pails 2.0
Aandrukken - gesloten

De spanring (waarin zegellipje al is aangebracht) is al om het deksel gemonteerd en de afvuller of de deksel feeder hoeft alleen de deksel set op de pail te leggen. De sluiting 2.0 kan machinaal of handmatig gesloten. Machinaal sluiten kan al bestaan uit een aandrukplaat, die door middel van luchtdruk, naar beneden wordt gebracht. De veer beweegt zich door de druk van de plaat naar buiten en de spanring (met deksel) wordt over de speciale (kraal)rand van de pail naar beneden gedrukt.

Sluitmachine niet kostbaar

Pails 2.0
Sluitmachine

De kosten van de machine zijn relatief laag, omdat de kern van de sluitkracht een simpele aandrukplaat met veren is. De aandrukplaat kan in elke afvullijn gemonteerd worden of in een eenvoudige constructie opgehangen worden, zodat het een verrijdbare stand alone sluiter is.

Inhoudsmaat en UN keur

Het principe is al enige jaren in gebruik als een non UN versie. En sinds begin 2017 is er nu ook een UN liquids keur (UN Y1.4) behaald voor pails met diameter 286mm (inhoudsmaat 12 t/m 23 liter). Ook in de kleinere diameter, 230mm, is een UN liquids keur behaald (UN Y1.2). Hierdoor kan door het wisselen van een sluitkop vanaf 6 liter tem 25 liter gesloten worden.

Brochure Pails 2.0

Productbrochure Pails 2.0
Pails 2.0