Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Aerosolblikken
Aerosol blikverpakkingen

Aerosol­verpakkingen worden onder druk afgevuld. De blikverpakkingen hebben daardoor een inwendige druk van 15 bar. Naast het vulgoed bestaat de inhoud uit een drijfstof. Wanneer men op het ventiel cq. spuitknopje drukt, transporteert de drijfstof het afgevulde product naar buiten in de vorm van een (dunne) mist oftewel aerosol, schuim of poeder. De aerosol als verpakkingsproduct heeft als voordelen: altijd gebruiksklaar, hygiënisch verpakt, goed afgesloten, lang houdbaar, goed doseerbaar en zuinig in gebruik. Dankzij de specifieke en precieze wijze van verspreiden, zijn aerosols handig in gebruik en vanwege de spray controleerbaar voor de gebruiker. Omdat aerosols gemaakt zijn van vertind plaatstaal, zijn deze verpakkingen zeer goed recyclebaar.

Assortiment

Aerosol cans zijn er zowel in aluminium als blik (vertind plaatstaal). De aerosol blik verpakkingen die Hildering Packaging in het assortiment voert, zijn aerosol cans gemaakt van blik.

De vorm van de aerosol can kan zowel recht (‘straight sided’) als ‘necked in’ zijn. ‘Necked in’ betekent dat de aerosol aan de onderzijde een weinig naar binnen toeloopt. Bij een aerosol met rechte vorm is het etiketteren gemakkelijk.

Gevormde aerosolblikken
Gevormd aerosolblik

Tegenwoordig is het mogelijk om de romp van de aerosolverpakking gevormd te krijgen. Uit marketingoverwegingen is het zelfs mogelijk om heel eigen vormen te laten ontwikkelen. Hierdoor kan de romp een bolle vorm hebben, of juist in het midden taps toelopend.

Markt

Meestal worden er vloeibare stoffen afgevuld in aerosol blikverpakkingen. De meest voorkomende markten waarin aerosols ingezet worden zijn persoonlijke verzorging, medische toepassingen, automotive en de verf- en lakkenindustrie. Bij een lakspray is een kwast overbodig en men heeft geen verfverdunner of kwastschoonmaker nodig. De aerosol blikverpakking is uitermate geschikt voor gebruik ‘on the spot’.

Bescherming

Aerosolverpakkingen kunnen inwendig blank en gecoat zijn. Uiteraard zijn aerosols ook met een bedrukking leverbaar.

Bedrukking

Bedrukking Aerosolblikken
Bedrukking aerosolblikken

Aerosols kunnen rechtstreeks op de blikverpakking bedrukt worden, of middels etiketteren. Offset bedrukking van aerosol cans zijn soms zeer geavanceerd, 3D effecten, mat in combinatie met hoogglans, rubbertouch zijn voor het eerst toegepast op aerosols.

Tegenwoordig is digitale bedrukking van aerosol cans ook mogelijk, waardoor er in kleinere oplages kan worden gedrukt (zie ook Hildering Colour Can).

Sluiting

Het vulgat van een aerosols is wereldwijd gestandaardiseerd op 25mm doorsnede. Aerosols kunnen afgesloten worden met een sprayer, een pomp(verstuiver) of een schroefdop. Hierna wordt vaak een kunststof (stof)kap geplaatst, afhankelijk van het vulgoed en wettelijke voorschriften, al dan niet kindveilig.

Specificaties

Vulinhoud Afmetingen in mm Uitvoering
100 ml45/41 x 96necked in
150 ml52/48 x 105necked in
300 ml57/52 x 147necked in
400 ml57/52 x 207necked in
400 ml65/60 x 157necked in & straight
500 ml65/60 x 195necked in & straight
600 ml65/60 x 240necked in & straight
750 ml65/60 x 300necked in

Download brochure

Productbrochure aerosol blikverpakkingen
Blikverpakkingen voor aerosols tot 750 ml ≡ Hildering Packaging