Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Cylindrische verfblikken
Cilindrische verfblikken

Cilindrische blikverpakkingen zijn de klassieke verpakkingen voor verf, lak en beits. De vorm is rond, de romp recht (dus niet stapelbaar) en aan de bovenzijde van het verfblik is een ring waarin het deksel sluit. De ring kan RL vorm (deksel sluit aan de binnenzijde van de ring) of TT (deksel valt in de ring en sluit als het ware op drie plekken) zijn.

Assortiment

De inhoudsmaat is vanaf 20 ml t/m 10 liter. Tegenwoordig zijn de inhoudsmaten vanaf 125 ml t/m 5,5 liter de meest gangbare cilindrische blikken verpakkingen. De standaard inhoudsmaten worden op hoge snelheden geproduceerd en zijn in de bouwmarkten het sterkst aanwezig. De diameter in combinatie met de hoogte bepaalt de inhoudsmaat. De meest standaard diameters zijn: 60 mm, 73 mm, 99 mm, 108 mm, 153 mm, 165 mm en 180 mm. Naast de standaard inhoudsmaten voor de Europese en lokale markt mogelijk.

Specificaties

Europese standaard inhoudsmaten

 • Inhoud 125 ml, 250 ml, 500 ml, 750 ml, 1 L, 2,5 L, 4 L, 5 L
 • Standaard diameter : 60 mm, 73 mm, 99 mm
  108 mm, 153 mm, 165 mm, 180 mm
 • Inwendige coating mogelijk
 • Sluiting is RL of TT deksel (afhankelijk van inhoudsmaat)
 • Protact® bescherming mogelijk
 • Offset drukken en digitaal drukken mogelijk
 • Vanaf 2,5 liter met hengsel

Standaard inhoudsmaten afgestemd op lokale markt

 • Inhoud 50 ml - 10 L
 • Standaard diameter : 55 mm, 60 mm, 73 mm, 84 mm, 99 mm
  108 mm, 140 mm, 153 mm, 165 mm, 180 mm, 220 mm
 • Per diameter zijn er verschillende hoogtes mogelijk welke de inhoudsmaat bepalen
 • Inwendige coating mogelijk
 • Sluiting is met ACL, RL en diverse TT sluitingen
 • Protact® bescherming mogelijk
 • Offset drukken mogelijk
 • Vanaf 2,5 liter met hengsel mogelijk (of los meegeleverd)

UN gekeurde cilindrische blikverpakkingen

 • Inhoud 330 ml - 1,5 L
 • Diameter 105 mm, hoogte vanaf 198 mm
 • Deksel vlak of met dopgat voorbereiding
 • UN Y keur voor vloeistoffen
 • Inwendige coating mogelijk
 • TT deksel met kleefcompound
 • Offset drukken mogelijk

Colorantsaver

Colorantsaver
Pour and Go (Colorantsaver)

Doordat er een ring aan de bovenzijde van de blikverpakking is gemonteerd, is het volledig legen van verfblik lastig, alsmede het uitschenken zonder knoeien. Er zijn hulpmiddelen op de markt verkrijgbaar, zoals Pour and Go (de Hildering Colorantsaver), die het volledig en zonder knoeien uitschenken optimaliseren.

Markten

De cilindrische blikverpakking wordt met name zo vaak ingezet, omdat het een relatief gemakkelijk, goed en snel weer te hersluiten blikverpakking is. Met name voor het kleurmengsysteem, waar steeds meer verven onder worden verkocht, is het een zeer geschikte blik verpakking. De ring aan de bovenzijde van het verfblik geeft ook een robuustheid mee aan de verpakking die nodig is bij het schudden en mengen van de nieuwe generatie verven en lakken.

Bescherming buitenzijde

Inwendige coating
Inwendige coating

Binnen de brede range cilindrische blikverpakkingen kan er gekozen worden voor inwendig blanke of inwendig gecoate blikverpakkingen met deksel. Door de nieuwe wetgeving is het percentage watergedragen verven en lakken enorm gestegen. Dit stelt nieuwe eisen aan verfblikken. Uiteraard zijn we met deze ontwikkeling meegegaan en hebben aan ons gamma de extra bescherming van Protact® gelamineerde blikverpakkingen opgenomen. Momenteel is de Protact® bescherming met name op de kwetsbare onderdelen toegepast, waardoor er in feite een verpakking is gecreëerd, die de voordelen van kunststof en blik combineert.

Roest op welk deel van de verpakking dan ook is verleden tijd en de robuustheid en ondoordringbaarheid van het blik zijn gewaarborgd. Ook de bodem en de buitenzijde van de ring zijn optimaal beschermd.

Bedrukken

Bedrukken
Blikverpakkingen bedrukken

De inhoudsmaten vanaf 2 liter zijn meestal voorzien van een hengsel om de verpakking gemakkelijk te kunnen dragen en bijvoorbeeld op te hangen. Het decoreren van cilindrische blikken verpakkingen kan op verschillende manieren: etiketteren, digitaal bedrukken of offset bedrukken. Etiketteren gebeurt bijzonder veel. Bij de inhoudsmaten met een hengsel dient een uitsparing te worden gemaakt voor de hengseldoppen. Cilindrische blikverpakkingen zijn door de rechte vorm van de romp gemakkelijker te etiketteren dan conische blikverpakkingen. Daarnaast kan in 1 beweging de hele verpakking geëtiketteerd worden (i.t.t. rechthoekige blikken waar er 2 etiketten nodig zijn).

Digitaal drukken kan al in kleinere aantallen vanaf 125 ml t/m 4 liter blikverpakkingen. De Hildering Colour Can is daarvan een sprekend voorbeeld. Het minimaal aantal te bedrukken blikverpakkingen is hiermee teruggebracht tot 2 pallets per afmeting. Verdere informatie vindt u in onze brochure over de Hildering Colour Can.

Offset drukken is een techniek die vele, zo niet alle eisen die gesteld kunnen worden aan een gedecoreerde verpakking, kan vertalen naar een perfecte uitstraling van uw product. De aantallen om tot offset drukken over te gaan liggen relatief hoog ten opzichte van digitaal drukken.

Sluitingen

RL-sluiting
RL-dekselsluiting

TT-sluiting
TT-dekselsluiting

In principe kunnen cilindrische blikverpakkingen met de hand gesloten worden. Bij grotere afvulsnelheden kan relatief eenvoudig een deksel sluiteenheid in de afvullijn geïntegreerd worden. De kleinere inhoudsmaten (t/m 1 liter) hebben overwegend een RL sluiting. Bij deze sluiting valt het deksel aan de binnenzijde van de ring en sluit daarop ook af. Sommige 500 ml en 750 ml verfblikken hebben een TT sluiting. Een TT sluiting heeft een dubbele vorm in de bovenzijde van de ring, waarbij het deksel in de ring valt. De TT sluiting is uitermate geschikt voor het bijkleuren van verven en lakken (kleurmengsysteem), omdat de hersluitbaarheid en de kwaliteit daarvan hier het meest optimaal is. In de autolakkenbranche wordt vaak gewerkt met een mengdeksel. Deze sluiten in de regel het beste aan op TT sluitringen.

In absolute termen van luchtdichtheid is de RL sluiting een dichtere variant dan de TT sluiting. Echter beide varianten zijn uitermate geschikt voor het verpakken van verven en lakken.

Vervoer en UN keur

UN keur
Verfblikken met UN keur

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in cilindrische blikverpakkingen kunnen wij een UN gekeurde variant leveren. Het UN keur wordt behaald door een speciale kleefcompound die is aangebracht in de TT ring van de blikverpakking. Hierdoor is het deksel nog steviger bevestigd op de verfblikken dan normaal.

Paint Transport Trays

Paint Transport Trays
Paint Transport Trays

Onze nieuwste innovatie, Paint Transport Trays helpen om verfblikken veiliger te versturen. Meer informatie...

Paint Transport Trays

Paint Transport Trays

Download brochure

Productbrochure cilindrische verpakkingen

Pour and Go

Pour and Go

Roestbescherming

Protact

Inwendige coating

Inwendige coating
Cilindrische verfblikken en verfbussen tot 10 L ≡ Hildering Packaging