Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Conische verfblikken
Conische verfblikken

Hildering Industrial Packaging heeft een zeer breed assortiment conische blikverpakkingen in vele afmetingen en inhoudsmaten. Conisch duidt op de vorm die een bredere diameter boven heeft dan onder, waardoor de verpakkingen, indien leeg, perfect in elkaar gestapeld kunnen worden. Per definitie is de vorm dus altijd rond.

Sommige hebben in de romp een voorn, waarop de lege verfblikken rusten en in elkaar gestapeld worden. De blikken zijn zo gemakkelijk van de stapel af te halen en het genereert tevens stevigheid aan de body.

Conische blikverpakkingen hebben een inhoudsmaat van 2,5 liter t/m 10 liter. De meest standaard (boven)diameters van deze verpakkingen zijn: 160 mm, 180 mm en 230 mm. In combinatie met de hoogte bepaalt dit de inhoudsmaat.

Specificaties

Conisch

 • Inhoud 2,5 L, 4 L, 5 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset (en in de nabije toekomst) digitaal drukken
 • UN Y 1.2 keur + UN Y 1.4
 • Sluiting machinaal of handmatig
 • Bovendiameter 160 mm + 180 mm

Conical ringpail

 • Inhoud 2,5 L, 3 L, 4 L, 5 L, 6 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset drukken
 • UN Y 1.2 keur
 • Sluiting kleefcompound handmatig of aandrukplaat
 • Bovendiameter 169 mm + 200 mm

Ringless

 • Inhoud 2,5 L, 3 L, 4 L, 5 L, 6 L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset drukken
 • Geen UN keur
 • Sluiting ringless deksel handmatig of aandrukplaat
 • Bovendiameter 169 mm + 200 mm

Emmers

 • Inhoud 5 L, 6 L, 7 L, 10 L, 12 L, 14L
 • Inwendige coating mogelijk
 • Met hengsel
 • Offset drukken
 • UN Y 1.2 en 1.6 keur
 • Sluiting handmatig deksel en spanring
 • Bovendiameter 230 mm

Opslag

Het terras van het deksel heeft een verdiepte vorm, waardoor de afgevulde blikverpakkingen stabiel stapelen op een pallet. Door de grotere inhoudsmaat hebben de conische verfblikken altijd een hengsel, waardoor ze gemakkelijk getild kunnen worden.

Ledigen

Het grote voordeel van conische blik verpakkingen is dat de verpakking volledig en gemakkelijk is leeg te maken. Het vulgoed kan perfect uit bijvoorbeeld verfblikken lopen. Dat betekent dat de eindgebruiker meer vierkante meters met uw vulgoed kan verwerken en er blijft minder vulgoed in een leeg verfblik achter. Hierdoor wordt het chemisch afval tot een minimum beperkt. Een milieuvriendelijke oplossing dus. Wanneer het vulgoed zo snel mogelijk uit de verpakking moet lopen, is de conische vorm een zeer geschikte oplossing.

Sluitingen

Deksel met spanring
Deksel met spanring

De conische blikverpakkingen hebben een afneembaar deksel, welke handmatig (al dan niet met een spanring) of machinaal (met een deksel en ring in één) gesloten kunnen worden. In principe is de vorm van de kraalrand bepalend voor de sluiting van het deksel. Bij een volledig omgekraalde felsrand wordt de bus gesloten met een machinaal sluitend deksel, dan wel met een deksel/spanring. Er zijn ook felsranden die een dusdanig vorm hebben dat het deksel aan de binnenzijde van het blik sluit, in plaats van er bovenop (Conical ringpail met kleefdeksel, Ringless of Tulp serie).

Machinaal sluitende deksel
Machinaal sluitende deksel

Machinaal sluitende deksel worden met behulp van een pneumatisch sluitapparaat op het blik bevestigd. Handmatig te sluiten conische blikken verpakkingen worden onderverdeeld in varianten die met deksel en spanring worden gesloten of met alleen een deksel. Indien gesloten met deksel en spanring is de combinatie UN gekeurd. Bijna alle handmatig te sluiten varianten zonder spanring zijn niet UN gekeurd. Alleen wanneer een speciale kleefcompound aan de bovenzijde van het verfblik is aangebracht kan een UN keur worden gehaald. Deze serie noemen we conical ringpail. In het deksel kan additioneel een vulgatopening opgenomen zijn.

Coating

De conische blikverpakkingen zijn standaard leverbaar in zowel inwendig blank als inwendig gecoat.

Conische emmers

Conische emmers
Conische emmers

Wanneer een conisch verfblik een grotere diameter (bovendiameter >180 mm) heeft, wordt het een conische emmer genoemd. Tevens is de blikdikte wat lichter en is de omgekraalde fels minder dik. Conische emmers worden vaak gesloten met een deksel en spanring. Bij grotere aantallen is het tegenwoordig mogelijk om de deksels machinaal te sluiten. De ring en het deksel vormen één geheel en zijn UN gekeurd. De emmers zijn standaard, ongekeurd, of UN Y (1.2) gekeurd. Sinds kort hebben wij in deze range ook een hoger UN keur: UN Y1.6. De inhoudsmaten lopen van 5 liter tot 14 liter. Door de brede diameter is het mogelijk om direct uit de verpakking met bredere rollers, de verf en de lak te verwerken. Een ander voordeel is, dat conische emmers te koppelen zijn met een lagere 2e component blikverpakkingen. Samen vormen zij dan een set (zie ook onze brochure 2-K Blikverpakkingen). De emmers die alleen met een deksel (zonder spanring) worden gesloten, zijn ongekeurd voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Markt

Door de UN keur zijn conische blikverpakkingen bij uitstek geschikt voor het vervoer van verven en lakken die onder de Wet vervoer gevaarlijke stoffen vallen. Industriële lakken, verharders, beitsen, marine coatings en chemicaliën worden veelal afgevuld in deze UN gekeurde blikverpakkingen.

Door de grote opening aan de bovenzijde kan er prima direct uit de verfblik met de kwast gewerkt worden. Steeds meer conische blikverpakkingen worden ingezet voor het verpakken van muurverven en zijn daarom inwendig gecoat en hoeven niet UN gekeurd te zijn. Een voorbeeld van deze blikverpakkingen zijn de Ringless en Tulpverpakkingen.

Voor het kleurmengsysteem is het gemakkelijk openen en sluiten van verpakkingen een vereiste. De conische blikverpakkingen met een machinaal gesloten deksel kunnen alleen hiervoor worden ingezet, wanneer er een vulgatopening is voorbereid in het deksel.

Conical ringpail

Conical ringpail
Conische ringpail

Een bijzonder conische blik verpakking zijn de conical ringpails: een conisch verfblik met alleen een (kleef)deksel én UN keur. Dit blik kan worden gesloten zonder dat een klemband of spanring nodig is, en toch het UN keur behalen. Door de speciale compound in de ring en fels van het blik, sluit het deksel zeer goed en blijft daarnaast wel eenvoudig te openen en te (her)sluiten. De vorm van het blik, niet te groot conisch verloop, is dusdanig dat etiketteren goed mogelijk is en door het verdiepte terras van het deksel kunnen de blikken stabiel gestapeld worden.

Conische blikverpakkingen zonder spanring

Conische verfblikken zonder spanring
Conische verfblikken
zonder spanring

Hildering Packaging voert in haar assortiment een reeks innovatieve kwalitatieve conische blikverpakkingen waarbij het deksel gesloten wordt zonder spanring én waarbij het deksel herhaaldelijk gemakkelijk geopend en gesloten kan worden. Het sluiten gebeurt met een eenvoudige aandrukbeweging van de aandrukplaat.
Lees meer over conische blikverpakkingen zonder spanring...

Klik hier voor meer dekselsluitingen...

Conische verfblikken tot 15 L ≡ Hildering Packaging