Hildering Packaging

Specialist in blikverpakkingen

Blikverpakkingen voor levensmiddelen
Food blikverpakkingen

Blikverpakkingen zijn ideaal om foodproducten in te verpakken. Het voedsel wordt geconserveerd, is lang houdbaar (in een gesloten verpakking) en dus vers, de voedingswaarden blijven behouden, en ze kunnen goed vervoerd worden, ook over lange afstand. Onze blikverpakkingen voldoen aan de gestelde eisen voor voedselveiligheid en zijn uitermate geschikt om op hoge snelheid af te vullen.

Assortiment

Het assortiment is zeer uiteenlopend en er zijn vele keuzemogelijkheden qua afmetingen en vormen. In grote lijnen zijn de blikverpakkingen voor voedsel en de medische industrie onder te verdelen in blikverpakkingen gesloten met deksel of met dop. De meer vaste stoffen, worden in blikverpakkingen met deksel verpakt en de vloeibare stoffen in een verpakking met dop.

Blikverpakkingen voor levensmiddelen
Blikverpakkingen voor levensmiddelen

De ontwikkeling staat in deze markt niet stil, want de vormen van deze blikken verpakkingen worden, uit marketing overwegingen, steeds vaker naar klantenwens ontwikkeld.

In de markt van de zogenaamde felsblikken (met deksel), is de laatste jaren het gewicht, uit kosten, en milieuoverweging, zeer sterk gereduceerd zonder aan stevigheid te verliezen. Samen met de mogelijkheid om uw blikverpakking attractief te bedrukken, bent u verzekerd van een optimale verpakking voor uw product. En kunt u zich een onderscheidende positie in de markt verwerven.

Markt

Blikverpakkingen voor levensmiddelen
Bedrukte blikverpakkingen voor voedsel

Blikverpakkingen voor food worden onder meer gebruikt voor (olijf)oliën, groenten, vis, fruit, vlees, soep, kant-en-klaarmaaltijden en diervoeding. Met name vanwege de goede bescherming van het vulgoed en de lange houdbaarheid. Maar ook het verpakken van medicijnen is mogelijk in deze blikverpakkingen, zolang de productie aan de wettelijke voorschriften voldoet (zie hieronder).

Bescherming en wetgeving

Voor het verpakken van foodproducten geldt een aparte wetgeving. De inwendige en uitwendige coating van de verpakkingen zullen moeten voldoen aan door de FDA* opgestelde richtlijnen. Voor de voedsel- en medicijnindustrie gebruiken we daarom alleen coatings die aan deze wetgeving voldoen. Uiteraard is luchtdichtheid met als doel de versheid van voedsel of medicijn te garanderen een belangrijke afweging.

* The Food and Drug Administration (FDA or USFDA) is an agency of the United States Department of Health and Human Services, one of the United States federal executive departments, responsible for protecting and promoting public health through the regulation and supervision of food safety, tobacco products, dietary supplements, prescription and over-the-counter pharmaceutical drugs (medications), vaccines, biopharmaceuticals, blood transfusions, medical devices, electromagnetic radiation emitting devices (ERED), veterinary products, and cosmetics.

Bedrukking

De verpakkingen voor de foodmarkt zijn op verschillende manieren te bedrukken: middels etiketteren, offset bedrukking of digitaal bedrukken.

Sluitingen

De blikverpakkingen voor het verpakken van voedsel en medicijnen zijn in vorm en type zeer uiteenlopend. Onafhankelijk van de vorm, worden de blikverpakkingen gesloten met een deksel, aluseal of met een dop.

De bekendste foodverpakking is met een felsdeksel (easy opening of een vlak deksel). Echter ook pails met deksel en spanring worden door onze klanten ingezet als verpakking. De luchtdichtheid is een belangrijke vereiste aan de verpakking. Felsdeksels worden machinaal gesloten en om de romp gefelst, en zijn daardoor optimaal geschikt om versheid te garanderen. Blikverpakkingen met deksel/spanring of lipdeksels zijn vanwege de hoge luchtdichtheid ook zeer geschikt om voedsel te verpakken. De bekendste blikverpakkingen met dop, zijn de verpakkingen voor limonade en olijfolie.

Specificaties en afmetingen

Easy opening felsdeksel
Easy opening felsdeksel

De specificaties en afmetingen zijn voor dit assortiment dusdanig uiteenlopend, dat we u verwijzen naar die delen van ons assortiment die geschikt zijn voor het verpakken van voedsel en medicijnen. In principe is FDA approval in combinatie met luchtdichtheid leidend in de mate waarin een verpakking geschikt is voor uw vulgoed.

Speciale toepassingen

De laatste jaren is de vraag naar speciale toepassingen steeds groter geworden. Steeds vaker wordt er gekozen voor blik wanneer gezocht wordt naar een opvallende verpakking voor bijvoorbeeld koffiebonen, popcorn of zelfs sterke drank. Voor kruiden hebben wij een speciaal strooideksel en voor thee een vochtregulerend deksel, waardoor de blaadjes supervers blijven. Uiteraard zijn de verpakkingen geschikt voor contact met voedsel en FDA approved.

Foodblikken

IJsblikjes

IJsblikjes
IJsblikjes

Voor een grote klant hebben wij een blikje ontworpen dat geschikt is om ijs te verpakken. Het blikje wordt afgevuld met ijs, daarna komt er een kunststof dekseltje op in een bepaalde kleur. De kleur van het deksel, geeft de inhoud cq de ijssmaak aan (bijvoorbeeld: geel=banaan, rood=aardbei, etc.). Het afgevulde blikje wordt in de koelkast geplaatst. Het blikje is aan de binnenzijde gecoat (FDA approved) en aan de buitenzijde goudkleur gelakt (ook FDA approved). Elk onderdeel van de verpakking is nu beschermd, zodat nergens enige reactie van vocht in combinatie met het blik kan plaatsvinden. Dit is een zeer belangrijk aspect, omdat de blikjes meerdere keren in en uit het vriesvak moeten kunnen worden gehaald.

Gekeurde blikverpakkingen food voor voedsel ≡ Hildering Packaging